Огляд бойових дій за 868-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 868-му добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 147 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за минулу добу ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах три ракетних удари (шість ракет), 61 авіаційний удар (98 керованих авіаційних бомб) та 1009 ударів дронами-камікадзе, здійснив 4366 обстрілів, у тому числі 98 з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Авіаційні удари противника зазнали райони населених пунктів Харківської області: Стариця, Вовчанськ, Липці, Покаляне, Глибоке, Малі Проходи, Куп’янськ, Петропавлівка, Курилівка; Луганської області: Білогорівка; Донецької області: Сіверськ, Часів Яр, Нью-Йорк, Торецьк, Олександропіль, Мирноград, Рівнопіль, Урожайне, Відрадне, Макарівка, Калинове, Іванівське, Вовче, Желанне, Успенівка, Новоселівка Перша, Костянтинівка, Велика Новосілка; Запорізької області: Роботине та Херсонської області: Тягинка.

Українська авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, артилерійську систему, два засоби ППО та 16 районів зосередження особового складу ворога.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, відбулося вісім бойових зіткнень у районах Вовчанська, Стариці та Липців.

На Куп’янському напрямку противник десять разів атакував позиції українських підрозділів, зокрема біля Берестового, Піщаного та Синьківки.

На Лиманському напрямку відбито 17 атак окупантів у районах Греківки, Невського, Макіївки Луганської області та Тернів на Донеччині.

На Сіверському напрямку відбито сім штурмових дій біля Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки.

На Краматорському напрямку зупинено 12 спроб прориву оборони у районах Часового Яру, Григорівки та Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 18 атак неподалік населених пунктів Північне, Південне, Торецьк та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку відбито 43 штурмові та наступальні дії у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Калинового, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Карлівки Донецької області.

На Курахівському напрямку українські війська стримували ворога у районах Нетайлового, Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог 11 разів намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку агресор здійснив 10 штурмів біля Водяного та Урожайного Донецької області.

На Гуляйпільському напрямку відбито п’ять атак у напрямку Гуляйполя, ситуація залишається контрольованою.

На Оріхівському напрямку відбулось п’ять бойових зіткнень у районах Малої Токмачки та Новоандріївки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку відбито одну атаку на лівобережжі, втрат позицій не допущено.

На Волинському та Поліському напрямках  ситуація залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність та здійснює обстріли з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону.

Наші воїни продовжують завдавати втрат окупантам уздовж всієї лінії бойового зіткнення. Минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1100 осіб, також знешкоджено два танки, 11 бойових броньованих машин, 36 артилерійських систем, три засоби ППО, 51 безпілотник оперативно-тактичного рівня, 57 автомобілів та 15 одиниць спеціальної техніки.