Огляд бойових дій за 867-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 867-му добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 141 бойове зіткнення.

За уточненою інформацією, протягом минулої доби ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах шість ракетних ударів, використовуючи 51 ракету. Також зафіксовано 62 авіаційні удари, під час яких було скинуто 84 керованих авіабомби. Загалом було здійснено понад 4000 обстрілів, з них 94 — із реактивних систем залпового вогню.

Авіаційних ударів зазнали райони населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Зокрема, постраждали населені пункти Стариця, Вовчанськ, Вільча, Циркуни, Вовчанські Хутори, Глибоке, Малі Проходи, Покаляне, Макіївка, Миколаївка, Катеринівка, Нью-Йорк, Торецьк, Олександропіль, Миролюбівка, Гродівка, Новоселівка Перша, Велика Новосілка, Богоявленка, Роботине та Ольгівка.

Українська авіація та ракетні війська й артилерія завдали ударів по одній артилерійській системі та чотирьох районах зосередження особового складу противника.

На Харківському напрямку відбулося дев'ять бойових зіткнень, зокрема біля Тихого, Вовчанська, Глибокого, Стариці та Сотницького Козачка.

На Куп’янському напрямку ворог збільшив кількість атак до семи, зокрема біля Берестового, Піщаного та Стельмахівки. На Лиманському напрямку українські війська відбили 14 атак, включаючи Греківку, Невське, Макіївку та Терни.

На Сіверському напрямку було відбито сім штурмів поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські сили відбили 11 спроб противника прорвати оборону в районах Богданівки, Григорівки, Білої Гори, Андріївки, Веселого та Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 19 атак неподалік Диліївки, Південного, Північного, Торецька та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 43 штурмові та наступальні дії в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Калинового, Тимофіївки, Новоселівки Першої, Яснобродівки, Карлівки та Уманського.

На Курахівському напрямку відбито дев'ять спроб прориву ворога в районах Нетайлового, Георгіївки, Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки. На Времівському напрямку противник здійснив 10 штурмів біля Водяного, Костянтинівки, Урожайного, Рівнополя, Новосілки та Макарівки.

На Гуляйпільському напрямку ворог випустив 18 некерованих авіаракет у районі Чумацького.

На Оріхівському напрямку відбулось дев'ять бойових зіткнень в районах Малої Токмачки, Роботиного, Новоандріївки та Щербаків.

На Придніпровському напрямку відбито чотири атаки в районі Кринок.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Протягом минулої доби загальні втрати російських окупаційних військ склали 1220 осіб. Також українські військові знешкодили сім танків, 19 бойових броньованих машин, 49 артилерійських систем, 36 ракет, 29 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 62 автомобілі та 13 одиниць спеціальної техніки.

Читайте також про наслідки повітряної тривоги 8 липням 2024 року.

Михайло Білик

9 липня, 2024