Огляд бойових дій за 866-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 866-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 141 бойове зіткненння

За уточненою інформацією, за минулу добу противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням трьох ракет, 80 авіаційних ударів, задіявши 111 коригованих авіабомб (КАБ). Крім цього, здійснив понад 4000 обстрілів, зокрема 110 - із використанням реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Авіаудари були завдані в районах населених пунктів Липці, Вовчанські Хутори, Білий Колодязь та Вовчанськ Харківської області; Лисичне, Новоселівка Перша, Торецьк, Нью-Йорк, Тимофіївка, Воздвиженка, Прогрес, Іванівка, Вовче та Гродівка Донецької області. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури.

Сили оборони України завдали потужних ударів у відповідь. Авіація та ракетні війська й артилерія провели 11 авіаударів по живій силі противника, уразили один пункт управління, один засіб ППО, три райони зосередження особового складу та озброєння ворога, одну станцію зв’язку Р-441 «Ливень» та одну радіолокаційну станцію «Противник-ГЕ». За минулу добу втрати російських загарбників склали 1200 осіб. Крім того, наші воїни знешкодили 16 танків, 40 бойових броньованих машин, 29 артилерійських систем, один засіб ППО, один літак Су-25, одну крилату ракету, 31 безпілотник оперативно-тактичного рівня, 47 автомобілів та вісім одиниць спеціальної техніки.

На Харківському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень у районах населених пунктів Липці, Стариця, Глибоке та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку сили оборони відбили 13 штурмових дій ворога біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 16 атак окупантів у районах Невського, Греківки, Макіївки, Тернів та Серебрянського лісництва. 

На Сіверському напрямку українські сили відбили три штурмові дії поблизу Верхньокам’янського, а на Краматорському напрямку зупинили п’ять спроб противника прорвати оборону в районах Калинівки, Григорівки та Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог здійснив дев’ять безуспішних атак неподалік Північного та Торецька.

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 52 штурмові дії в районах Нью-Йорка, Прогресу, Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Лозуватського, Новоселівки Першої та Яснобродівки, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив 10 штурмів наших позицій в районі Водяного, Костянтинівки та Макарівки.

На Оріхівському напрямку відбулось п’ять бойових зіткнень у районах Малої Токмачки та Роботиного.

На Придніпровському напрямку окупанти продовжують намагатися вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Чотири атаки росіян успіху не мали. 

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. 

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Сила духу та відвага українських захисників допомагають тримати оборону та зупиняти агресора, незважаючи на всі випробування та небезпеки.