Огляд бойових дій за 865-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 865-ту добу збройної агресії рф проти України

За останню добу відбулося 151 бойове зіткнення.

Противник завдав по позиціях наших військ та населених пунктах два ракетні удари, 58 авіаційних ударів та здійснив близько чотирьох тисяч обстрілів, зокрема, 138 з них - із реактивних систем залпового вогню. Ворог застосував 1041 дрон-камікадзе, проте більшість з них були успішно знищені українськими силами.

Протягом ночі на 7 липня, противник атакував двома балістичними ракетами «Іскандер-М» та 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed» з Курської області. Завдяки ефективній роботі зенітних ракетних підрозділів, мобільних вогневих груп Сил оборони та засобів РЕБ Повітряних Сил ЗС України, було збито 13 «шахедів» у Кіровоградській, Харківській, Сумській та Полтавській областях.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні і штурмові дії за підтримки авіації, де відбулося 11 бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ, Глибоке та Липці.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу збільшилась до семи. Сили оборони успішно відбивали атаки противника в районах Синьківки, Петропавлівки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські війська стали на заваді 20 атакам окупантів в районах населених пунктів Греківка, Макіївка та Невське Луганської області, а також Терни та Торського на Донеччині.

На Сіверському напрямку наші військові відбили п’ять атак в районах Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 11 спроб противника прорвати оборону в районах Кліщіївки, Калинівки, Іванівського і Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог вчинив 16 атак у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк, підтримуючи свої дії авіаударами.

На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 49 атак окупантів поблизу Юр’ївки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинове, Лозуватського, Прогресу, Новоселівки Першої, Євгенівки, Яснобродівки та Карлівки. На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив чотири атаки на позиції українських військ в районі Водяного, а на Оріхівському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення, де ворог отримав жорстку відсіч біля Роботиного та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку окупанти продовжують спроби вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах на лівобережжі Дніпра, проте усі п’ять атак зазнали невдачі.

На Волинському та Поліському напрямках  ситуація залишалася без суттєвих змін. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність та обстрілює населені пункти з території РФ.

Водночас українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажуючи наступальний потенціал ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення та в тилу. За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили дві артилерійські системи, зенітно-ракетний комплекс «Бук», пункт управління БпЛА, 22 райони зосередження особового складу та ОВТ.

Загальні втрати російських загарбників за добу склали 1150 осіб. Також наші воїни знешкодили 2 танки, 16 бойових броньованих машин, 40 артилерійських систем, 1 засіб ППО, 53 БпЛА ОТР, одну крилату ракету, 50 автомобілів та 16 одиниць спеціальної техніки.

Українські захисники продовжують мужньо захищати свою Батьківщину, завдаючи ворогу значних втрат та стримуючи його агресію на всіх напрямках.