Огляд бойових дій за 864-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 864-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося 139 бойових зіткнень.

Агресор здійснив шість ракетних ударів (із застосуванням дванадцяти ракет), 55 авіаційних ударів (за допомогою 72 КАБ), а також понад три тисячі обстрілів, 105 з яких були з реактивних систем залпового вогню. У ніч на 6 липня ворог завдав удару 27-ма ударними БпЛА типу «Shahed» із тимчасово окупованих територій українського Криму та Курської області (РФ). Захисники неба успішно уразили 24 «Шахеди» у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Херсонській, Харківській, Донецькій, Сумській, Чернігівській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській та Миколаївській областях.

Ворог завдавав авіаційних ударів по населених пунктах Харківської, Донецької та Запорізької областей. Зокрема, під обстрілами опинилися Вовчанськ, Руська Лозова, Глибоке, Курилівка, Степова Новоселівка, Ківшарівка, Часів Яр, Торецьк, Нью-Йорк, Миколаївка, Вовче, Новоселівка Перша, Костянтинівка, Максимільянівка та Гуляйполе.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії за підтримки авіації, де відбулося вісім бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу збільшилася до п’яти. Сили оборони відбивали атаки в районах Синьківки й Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 21 атаку окупантів в районах Греківки, Макіївки, Невського Луганської області, Тернів на Донеччині та у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито сім атак в районах Спірного та Виїмки Донецької області й Білогорівки на Луганщині. 

Українські захисники також зупинили десять спроб прориву на Краматорському напрямку в районах Кліщіївки, Калинівки, Іванівського й Андріївки.

На Торецькому напрямку агресор здійснив 18 атак у районах Торецька, Північного та Нью-Йорка на Донеччині, підтримуючи свої дії авіаударами.

На Покровському напрямку наші оборонці відбили 45 атак поблизу Калинового, Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Прогресу, Яснобродівки, Новоселівки Першої, Уманського та Нетайлового, з яких більш ніж половина були біля Новоолександрівки та Новоселівки Першої.

На інших напрямках, включаючи Времівський, Оріхівський, Придніпровський, Волинський та Поліський, також спостерігалася активність ворога, але без значних змін в ситуації. Українські військові продовжують завдавати окупантам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи наступальний потенціал ворога.

Протягом минулої доби авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони уразили дві артсистеми, склад боєприпасів, станцію РЕБ, шість районів зосередження особового складу та ще один важливий об’єкт окупантів. Загальні втрати російських загарбників склали 1260 осіб, 11 танків, 18 бойових броньованих машин, 66 артилерійських систем, 58 БпЛА ОТР, дев'ять ракет, 76 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки.