Огляд бойових дій за 863-тю добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 863-тю добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби було зафіксовано 155 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, протягом минулої доби противник здійснив один ракетний удар, 59 авіаційних ударів із використанням 111 керованих авіаційних бомб, а також понад 4000 артилерійських обстрілів, з яких 115 – з реактивних систем залпового вогню. Авіаудари були завдані по населених пунктах Харківської, Донецької та Херсонської областей, спричинивши загибель і поранення серед цивільного населення та руйнування інфраструктури.

Сили оборони України протягом доби здійснили 13 авіаударів по живій силі противника, знищили дві гармати, один склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу та озброєння ворога. Загалом втрати російських військ склали 1110 осіб, а також десять танків, 11 бойових броньованих машин, 54 артилерійські системи, 57 безпілотних літальних апаратів, 54 автомобілі та п’ять одиниць спеціальної техніки.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії, внаслідок чого відбулося 19 бойових зіткнень у районах населених пунктів Сотницький Козачок, Глибоке, Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак склала чотири, наші війська відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 14 атак у районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Терни та Невське.

На Сіверському напрямку було відбито 10 штурмових дій біля Білогорівки, Верхньокам’янського, Кліщіївки та Виїмки.

На Краматорському напрямку сили оборони зупинили 17 спроб противника прорвати оборону у районах Калинівки, Григорівки та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 30 атак неподалік населених пунктів Північне, Торецьк та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 38 штурмових дій у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозуватського, Новоселівки Першої, Євгенівки, Уманського та Яснобродівки. На Курахівському напрямку сили оборони стримували ворога у районах Георгіївки, Красногорівки, Невельського та Парасковіївки, де відбулося 11 спроб прориву.

На Времівському напрямку ворог здійснив сім штурмів у районах Водяного та Макарівки Донецької області. На Оріхівському напрямку відбулося два бойових зіткнення у районах Малої Токмачки та Роботиного.

На Придніпровському напрямку окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах, але дві атаки були відбиті.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишалася без суттєвих змін.

Попри важкі умови та постійні атаки, українські військові продовжують завдавати значних втрат ворогу, демонструючи мужність та професіоналізм.