Огляд бойових дій за 861-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 861-шу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 158 бойових зіткнень.

Ворог завдав два ракетних удари, 45 авіаційних ударів та понад три тисячі обстрілів, 81 з яких - із реактивних систем залпового вогню. На жаль, внаслідок цих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. 

За уточненою інформацією, ворог завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Малі Проходи, Липці, Веселе, Нескучне, Тихе, Вовчанські Хутори, Стариця, Сотницький Козачок та Синьківка Харківської області. У Донецькій області авіаудари були завдані по Райгородку, Спірному, Нью-Йорку, Великій Новосілці, Катеринівці та Одрадному. Марфопіль на Запоріжжі та Інгулець, Миколаївка і Токарівка Херсонської області також опинилися під ударами.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії за підтримки авіації, де відбулося вісім бойових зіткнень у районах Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку зафіксовано 13 боєзіткнень, де сили оборони відбивали атаки в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку наші війська протистояли 18 атакам окупантів в районах Греківки, Макіївки, Невського Луганської області й Тернів на Донеччині.

На Сіверському напрямку сили оборони відбили п'ять атак в районах Івано-Дар’ївки, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 14 спроб прорвати оборону в районах Кліщіївки, Калинівки, Іванівського і Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог активізувався, здійснивши 32 атаки в районах Торецька, Північного, Південного, Залізного та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші оборонці відбили 51 атаку окупантів у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Лозуватського, Яснобродівки, Макарівки, Калинового, Пантелеймонівки та Уманського.

На Курахівському напрямку зафіксовано 10 спроб прориву ворога у районах Георгіївки, Красногорівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку було три штурми позицій ЗСУ у районах Водяного та Костянтинівки.

За добу українська авіація, ракетні війська та артилерія завдали нищівних ударів по складам боєприпасів, засобам ППО, артилерійським системам, пунктам управління та шести районам зосередження особового складу ворога. Загальні втрати російських загарбників склали 1180 осіб, знищено 16 танків, 17 бойових броньованих машин, 57 артилерійських систем, одну РСЗВ, два засоби ППО, 27 БпЛА ОТР, одну ракету, 63 автомобілі та 12 одиниць спеціальної техніки.

Українські захисники продовжують завдавати значних втрат російським окупантам, виснажуючи їх бойовий потенціал. Попри масовані атаки, ЗСУ демонструють стійкість та ефективність у захисті своєї країни.