Огляд бойових дій за 858-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 858-му добу збройної агресії рф проти України

За добу відбулося 117 бойових зіткнень.

Противник завдав по Україні два ракетні удари та 40 авіаційних ударів, використавши 72 керовані авіабомби (КАБ) і 284 дрони-камікадзе. Однак, українські Повітряні сили та ракетні війська завдали ударів по пункту управління окупантів, складу пально-мастильних матеріалів і трьом районам зосередження особового складу противника, показуючи високу ефективність своєї роботи.

На Харківському напрямку українські захисники успішно відбили 12 атак ворога в районі Вовчанська, змусивши противника зазнати втрат і відступити. На Куп’янському та Лиманському напрямках кількість бойових зіткнень збільшилась до 13, де 5 атак було успішно відбито, а ситуація залишається під контролем Сил оборони.

На Сіверському напрямку, агресор безуспішно намагався витіснити українські війська з позицій у районах Спірного та Виїмки, а на Краматорському напрямку сім атак поблизу Калинівки, Григорівки та Часового Яру не мали успіху. Бої тривають, але втрат позицій та територій не допущено.

Особливо напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку, де відбулося 41 бойове зіткнення. Противник активно намагається проникнути в оборонні порядки українських військ поблизу Очеретиного, Новоолександрівки, Євгенівки та інших населених пунктів. Проте, наші воїни вже відбили 29 атак, ще 12 зіткнень тривають. Втрати окупантів за добу складають 252 особи, з них 106 – безповоротні. Знищено танк, сім автомобілів та РСЗВ БМ-21 «Град», а також пошкоджено кілька одиниць артилерії та бронетехніки.

На Курахівському напрямку ворог здійснив 14 штурмових дій, з яких 11 успішно відбито. Обстановка в районі Красногорівки залишається напруженою, але під контролем Сил оборони.

Активність противника на Времівському напрямку збільшилася вдвічі, зокрема в районах Водяного, Урожайного та Старомайорського, де відбулося сім штурмів.

На Оріхівському напрямку українські війська також успішно відбили дві атаки в районах Малої Токмачки та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку чотири спроби ворога взяти позиції українських воїнів в районі Кринок зазнали невдачі.

Особливо варто відзначити 55-ту окрему артилерійську бригаду «Запорізька Січ», яка майстерно уражає живу силу та техніку російських загарбників. Їхня точність і ефективність на полі бою стали вагомим внеском у загальну стійкість оборони України.