Огляд бойових дій за 856-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 856-ту добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби відбулося 119 бойових зіткнень.

Ворог завдав шість ракетних ударів (загалом вісім ракет) і 43 авіаційних ударів (56 КАБ), застосувавши 458 дронів-камікадзе. Окупанти здійснили 2863 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку ворог провів три штурмові дії в районах Вовчанська, Липців та Сотницького Козачка, але всі вони виявилися безрезультативними. У Куп'янському напрямку відбулося 10 боєзіткнень. Окупанти атакували в районах Степової Новоселівки, Петропавлівки, Піщаного, Стельмахівки та Андріївки, але всі атаки були відбиті.

На Лиманському напрямку ворог протягом дня вісім разів намагався прорвати нашу оборону в районах Копанок, Невського, Макіївки, Тернів та Торського. Чотири атаки були відбиті, бої тривають. Сили оборони на Сіверському напрямку успішно відбили шість атак ворога поблизу Спірного, Роздолівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку ворог шість разів намагався витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій в районі Часового Яру, але три атаки були відбиті, бої тривають.

На Торецькому напрямку ворог намагався 26 разів штурмувати позиції наших захисників в районах Дружби, Залізного, Північного, Торецька та Нью-Йорка. Один бій ще триває. За попередньою інформацією, ворог втратив 70 осіб, п’ять одиниць автомобільної техніки та артсистему. Напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку, де відбулося 27 атак, одна триває. Ворог втратив понад 300 військовослужбовців, танк, три ББМ, п’ять артсистем та один автомобіль.

На Курахівському напрямку протягом дня окупанти 18 разів атакували позиції Сил оборони, два боєзіткнення ще тривають. Ворог втратив близько 50 військовослужбовців, чотири танка та дев’ять бойових броньованих машин.

На Времівському напрямку ворог тиснув в районі Костянтинівки. Дві атаки були відбиті, одне боєзіткнення триває.

На Оріхівському напрямку агресор не досяг успіху в атаці на наших захисників в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку десять атак противника були успішно відбиті. Втрат позицій не допущено.

Підрозділи нашої авіації та ракетних військ і артилерії завдали уражень по п’яти районах зосередження особового складу та ОВТ ворога, зенітно-ракетному комплексу, радіолокаційній станції та трьох складах з боєприпасами противника.

Слід відзначити професійну бойову роботу воїнів 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Гармаші демонструють неабияку майстерність в ураженні живої сили, озброєння та техніки противника.

Україна продовжує тримати оборону та відбивати ворожі атаки, демонструючи всьому світу свою міць і рішучість у боротьбі за незалежність.