Огляд бойових дій за 855-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 855-ту добу збройної агресії рф проти України

За останню добу відбулося 116 бойових зіткнень.

 Протягом доби ворог завдав ракетного удару та здійснив 43 авіаудари, використавши 57 керованих авіабомб (КАБ). Окрім цього, окупанти залучили 359 дронів-камікадзе та здійснили понад 2700 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку російські терористи десять разів штурмували позиції наших підрозділів за підтримки авіації в районах Вовчанська, Липців, Сотницького Козачка та Глибокого. У Вовчанську ще тривають бої на трьох локаціях. Знищено та пошкоджено 40 одиниць озброєння і військової техніки окупантів, а також уражено 30 ворожих бліндажів.

На Куп’янському напрямку ворог вісім разів атакував наші позиції, зокрема поблизу Степової Новоселівки, Синьківки, Стельмахівки та Берестового. Сили оборони відбили шість наступальних дій, не дозволивши противнику просунутися вперед. Наразі ситуація залишається напруженою, особливо поблизу Синьківки та Степової Новоселівки, де продовжуються бойові дії.

На Лиманському напрямку російські війська здійснили 18 марних атак в районах шести населених пунктів. Ворог концентрує свої зусилля поблизу Макіївки й Невського, де відбулося близько 80% усіх атак. Напружена ситуація зберігається на Сіверському напрямку, де ворог 11 разів штурмував позиції українських захисників в районах Білогорівки, Спірного та Роздолівки.

На Краматорському напрямку всі спроби окупантів просунутися поблизу Часового Яру і Кліщіївки зазнали невдачі. На Торецькому напрямку дев’ять атак ворога поблизу Шумів, Торецька, Дачного та Північного були відбиті, бойові дії тривають у шести локаціях.

Особливо інтенсивно ворог атакує на Покровському напрямку, де протягом дня здійснив 37 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність спостерігається з району Очеретиного. Українські захисники вже відбили 29 атак, ще вісім боєзіткнень тривають. Внаслідок боїв ворог втратив понад 200 військовослужбовців.

На Курахівському напрямку ворог зазнав восьми марних атак в районах Невельського, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки. Бої поблизу Красногорівки тривають, ситуація контрольована українськими силами.

Українські воїни завдають значних втрат ворогу, активно застосовуючи засоби вогневого ураження. Протягом доби Повітряні сили та ракетні війська уразили 15 районів зосередження особового складу та військової техніки противника, два пункти управління, засіб протиповітряної оборони та склад з боєприпасами. За ефективну бойову роботу слід відзначити воїнів 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, які продемонстрували високий рівень професіоналізму та відданості своїй справі.