Огляд бойових дій за 852-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 852-гу добу збройної агресії рф проти України

З початку минулої доби відбулося 116 бойових зіткнень.

Противник завдав два ракетних удари чотирма ракетами,  47 авіаударів (застосував 70 КАБів) та 444 удари дронами-камікадзе, здійснив 3227 обстрілів позицій наших військ.

На Харківському напрямку  було відбито п'ять атак противника в районі Вовчанська. Ворог зазнав серйозних втрат, втративши 99 військовослужбовців та 14 одиниць військової техніки, зокрема бойову броньовану машину, шість автомобілів та три артсистеми. Українські захисники продовжують ефективно протидіяти спробам окупантів просунутися вперед.

На Куп’янському напрямку Сили оборони успішно відбили дев’ять атак ворога. Окрім того, тривають два бойових зіткнення в районах Піщаного та Стельмахівки, де українські військові впевнено тримають оборону, не даючи ворогу просунутися.

На Лиманському напрямку зафіксовано дев’ять спроб противника просунутись у напрямках Копанок, Макіївки та Серебрянського лісу. Чотири атаки були відбиті, і штурмові дії ще тривають. Ситуація під контролем українських воїнів, які не дають ворогу можливості закріпитися на нових позиціях.

На Сіверському напрямку російські окупанти зазнали невдачі при спробах штурму українських позицій поблизу Роздолівки та Виїмки. Захисники України впевнено відбили всі атаки ворога, утримуючи свої позиції.

На Торецькому напрямку було зупинено сім атак російських терористів. Сили оборони адекватно реагують на дії загарбників, виснажуючи їх наступальний потенціал та не даючи можливості просунутися вперед.

Як і в попередню добу, ворог сьогодні зосереджує значні зусилля на Покровському напрямку. Російські загарбники здійснили 46 спроб витіснити наших захисників із займаних позицій, більше половини атак провели з району Очеретиного. Ситуація напружена, тривають бої за населений пункт Новоолександрівка. Наші війська здійснюють заходи щодо стабілізації ситуації та недопущення просування росіян вглиб української території.

На Времівському напрямку відбулося чотири боєзіткнення. Ворожі штурми захлинулися в районах Урожайного та Старомайорського. Ситуація контрольована Силами оборони України, які не дають ворогу можливості просунутися.