Огляд бойових дій за 849-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 849-ту добу збройної агресії рф проти України

З початку минулої доби відбулося 128 бойових зіткнень.

Протягом дня ворог завдав два ракетні удари із застосуванням десяти ракет. Крім того, було завдано 36 авіаударів із застосуванням 50 КАБів і задіяно 373 дрони-камікадзе. Ворог також здійснив 2634 обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку російські окупанти тричі за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районі Вовчанська, Липців і Тихого. Усі ворожі атаки були безуспішними. Знищено ворожу бойову броньовану машину, дві артилерійські системи, 22 безпілотні літальні апарати, два автомобілі, наземну станцію управління БПЛА та два склади з боєприпасами. Ще два автомобілі, бронемашину та дві артсистеми окупантів було пошкоджено.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 16 атак, з яких 15 були відбиті українськими захисниками поблизу Степової Новоселівки, Синьківки, Стельмахівки та Піщаного. Неподалік Стельмахівки триває бій.

На Лиманському напрямку російські війська шість разів атакували українських захисників в районах Невського та Серебрянського лісу. Наразі тривають бої поблизу Греківки та Невського.

На Торецькому напрямку окупанти сім разів атакували поблизу Шумів, Торецька і Нью-Йорка. Чотири боєзіткнення завершилися, бойові дії тривають.

На Покровському напрямку ворог здійснив 48 штурмових і наступальних дій, з яких 29 атак було відбито, ще 19 боєзіткнень тривають. Найбільша активність спостерігається в районі Очеретиного, звідки ворог намагається вклинитися в наші бойові порядки.

На Курахівському напрямку зафіксовано 13 безуспішних атак ворога. Загарбники намагалися просунутися в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Придніпровському напрямку окупанти не полишають спроб вибити українські сили з позицій на лівобережжі Дніпра. Усі шість атак російських окупантів були відбиті.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося. Українські воїни завдають загарбникам відчутних втрат, активно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі ворога та його техніці.

Ситуація на фронті залишається складною, але під контролем українських захисників. Сили оборони докладають максимум зусиль для недопущення просування ворога вглиб території України.