Огляд бойових дій за 846-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 846-гу добу збройної агресії рф проти України

Упродовж минулої доби наші захисники відбили 119 бойових зіткнень і завдали ефективного вогневого ураження противнику по всій лінії фронту.

За останню добу українські сили оборони уразили 13 районів зосередження особового складу противника. Російські загарбники продовжують інтенсивно обстрілювати наші позиції та населені пункти, використовуючи ракети, авіаційні удари, дрони-камікадзе, ствольну і реактивну артилерію, міномети та стрілецьку зброю.

Ситуація на Харківському напрямку залишається напруженою. Ворог здійснив 14 атак, з яких 10 були відбиті в районі Вовчанська, та ще одна атака поблизу села Липці. Сили оборони продовжують заходи щодо посилення оборонних позицій та рубежів.

На Куп’янському напрямку з початку доби сталося 14 бойових зіткнень. Наші воїни відбили 9 атак противника поблизу Синьківки, а також одну атаку в районі Степової Новоселівки. Бойові дії тривають біля Піщаного, Берестового та Степової Новоселівки, але ситуація залишається під контролем.

На Лиманському напрямку зафіксовано 13 боєзіткнень. Російські окупанти намагалися просунутися в районах Греківки, Макіївки, Тернів, Торського та Серебрянського лісу. Українські захисники відбили 8 атак, продовжуються бої біля Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі.

На Краматорському напрямку ворог намагався штурмувати позиції поблизу Кліщіївки, але безуспішно. Бої тривають у районах Григорівки та Часового Яру.

Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку. Ворог здійснив 42 атаки, з яких 32 були відбиті. Тривають бої в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Сокола. Сили оборони вживають заходів для недопущення просування противника. Попередні втрати агресора на цьому напрямку складають майже 300 окупантів вбитими та пораненими. Знищено одну бойову броньовану машину, чотири автомобілі та три ворожі гармати.

На Курахівському напрямку кількість бойових зіткнень збільшилася до 11. Окупанти концентрують зусилля у напрямку Красногорівки, де три їх атаки були відбиті, а чотири ще тривають. Активність ворога біля Георгіївки та Парасковіївки не принесла успіху.

На Придніпровському напрямку російський агресор тричі атакував наші підрозділи на лівому березі Дніпра, але успіху не досяг.

На інших напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Українські військові продовжують рішуче відбивати атаки ворога, демонструючи незламність і готовність боротися до перемоги.