Огляд бойових дій за 845-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 845-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося 104 бойових зіткнення.

Разом з тим, російські загарбники завдали два ракетних удари із застосуванням трьох ракет та 38 авіаційних ударів із застосуванням 53 КАБів. Противник задіяв 428 дронів-камікадзе та здійснив майже 2500 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах, використовуючи артилерію, міномети, стрілецьку зброю та озброєння бойових машин.

Харківський напрямок: Окупанти п’ять разів атакували в районі Вовчанська. Три штурмові дії було успішно відбито нашими захисниками, два боєзіткнення ще продовжуються. З початку доби ворог зазнав втрат у вигляді 122 окупантів загиблими та пораненими, уражено 31 укриття особового складу та склад боєприпасів.

Куп’янський напрямок: Противник здійснив чотири спроби відтіснити українські підрозділи із займаних позицій в районах Синьківка, Степова Новоселівка та Берестове. Дві атаки були успішно відбиті, бойові зіткнення біля Синьківки та Степової Новоселівки тривають.

Лиманський напрямок: Російські загарбники за підтримки авіації десять разів намагалися просунутися в районах Греківки, Дружелюбівки, Макіївки та Невського. Чотири атаки були відбиті українськими захисниками, бої поблизу Дружелюбівки та Невського тривають, ситуація напружена.

Сіверський напрямок: Підрозділи Сил оборони відбили дев’ять штурмових дій ворога в районі Верхньокам’янського та Роздолівки.

Краматорський напрямок: Тричі агресор безуспішно атакував українських захисників поблизу Іванівського та Андріївки. Втрат позицій та територій не допущено.

Покровський напрямок: Ворог значно наростив зусилля, збільшивши кількість боєзіткнень до 40, що є найбільшим показником від початку червня. За підтримки всіх наявних засобів вогневого ураження противник намагався вклинитися в бойові порядки захисників України поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої та Уманського. Українські воїни відбили 32 ворожі атаки, вісім бойових зіткнень ще продовжуються. Попередні втрати агресора склали понад 190 окупантів вбитими та пораненими, уражено п’ять ворожих бліндажів.

Курахівський напрямок: Від початку доби тут відбулося десять боєзіткнень. Чотири атаки в районах Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки успішно відбито українськими воїнами. Напружена ситуація залишається в районі Красногорівки, де тривають бої.

Времівський напрямок:Противник за підтримки авіації здійснив одинадцять спроб потіснити підрозділи Сил оборони поблизу Водяного, Урожайного та Старомайорського. Десять атак завершилися невдачею для російських загарбників, триває бій в районі Водяного.

Оріхівський та Придніпровський напрямки: Ворог здійснив сім штурмових дій, які не мали успіху. Втрат позицій не допущено.

На інших напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Українські військові продовжують контролювати ситуацію, завдаючи ворогу значних втрат та зупиняючи його наступальні дії.