Огляд бойових дій за 844-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 844-ту добу збройної агресії рф проти України

За минулу добу відбулося 91 бойове зіткнення

Противник завдав по території України два ракетних та 39 авіаційних ударів із застосуванням 48 КАБів та 423 дронів-камікадзе. Крім того, ворог здійснив понад 3000 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Харківський напрямок: Українські захисники успішно зупинили шість спроб противника покращити своє становище в районах Вовчанська та Тихого. 

Куп’янський та Лиманський напрямки: Кількість бойових зіткнень збільшилась до 15. Ворог намагався відтіснити Сили оборони з позицій у районах Петропавлівки, Піщаного, Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. З них 12 атак було відбито, а три боєзіткнення тривають у районах Греківки та Невського. Ситуація під контролем українських захисників та захисниць.

Сіверський напрямок: Ворог чотири рази намагався атакувати наші позиції в районах Верхньокам’янського та Роздолівки, але зазнав невдач.

Краматорський напрямок: Чотири спроби витіснити українських оборонців у районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки також не мали успіху.

Покровський напрямок: Від початку доби кількість боєзіткнень збільшилась до 33. Найбільша активність противника зберігається в районі Очеретиного. Ворог намагається вклинитися в українські бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої, Карлівки та Уманського. Силами оборони вже відбито 25 атак агресора, вісім боїв ще тривають. На цьому напрямку втрати окупантів складають 232 особи, з них 86 — безповоротні. Знищено одну бойову броньовану машину, два міномети та п’ять автомобілів. Пошкоджено три гармати, міномет та автомобіль.

Курахівський напрямок: Ворог здійснив 11 штурмових дій у районах Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Парасковіївки, Новомихайлівки та Костянтинівки. Дев’ять атак було успішно відбито, ситуація в районі Красногорівки залишається напруженою, де тривають два боєзіткнення.

Времівський напрямок: Активність агресора збільшилася втричі. За сьогодні ворог десять разів штурмував передній край оборони в районах Водяного, Урожайного та Старомайорського. Ситуація напружена, вживаються заходи щодо стабілізації ситуації.

Оріхівський напрямок: Ворог здійснив три атаки в районах Малої Токмачки та Роботиного, які були успішно відбиті. Втрат позицій та територій не допущено.

Придніпровський напрямок: Чергова спроба ворога атакувати позиції українських військових у районі Кринок зазнала невдачі.

На решті напрямків суттєвих змін в ситуації не відбулося. Українські Сили оборони продовжують тримати позиції та ефективно протидіяти спробам противника просунутися вглиб території країни.