Огляд бойових дій за 843-тю добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 843-тю добу збройної агресії рф проти України

Протягом доби противник завдавав по території України шість ракетних ударів із застосуванням 17 ракет.

Повітряні сили та ракетні війська уразили 15 районів зосередження особового складу, три засоби ППО, три артилерійських засоби, два склади боєприпасів та ще один важливий об’єкт противника. 

Ворог не припиняє свої атаки: було завдано шість ракетних ударів із застосуванням 17 ракет, 38 авіаударів із використанням 57 КАБів, а також залучено 490 дронів-камікадзе. Крім того, здійснено понад 3000 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї. В результаті сталося 81 бойове зіткнення.

Харківський напрямок: Російські окупанти тричі намагалися штурмувати позиції українських підрозділів в районах Вовчанська та Тихого за підтримки авіації. Усі атаки були відбиті.

Куп’янський напрямок: Відбулося десять бойових зіткнень, де ворог намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка та Піщане. Усі штурми біля Синьківки були відбиті, бої в районах Петропавлівки та Піщаного ще тривають.

Лиманський напрямок: Протягом дня російські війська дев’ять разів атакували позиції українських військових у районах Греківки, Тернів та Невського. Ситуація контрольована, чотири боєзіткнення завершились, п’ять – ще тривають.

Краматорський напрямок: Противник намагався атакувати в районі Андріївки, але успіху не досяг.

Покровський напрямок: Агресор здійснив 29 штурмових та наступальних дій, найбільша активність спостерігалася в районах Новоолександрівки, Сокола та Новопокровського. Українські захисники відбили 17 атак, ще 12 боєзіткнень тривають. Втрати противника на цьому напрямку склали 263 особи вбитими та пораненими, кілька окупантів здалися в полон. Знищено один танк, три артилерійських системи, вісім автомобілів та п’ять бойових броньованих машин. Пошкоджено два автомобілі, п’ять ББМ, два танки та три ворожих гармати.

Курахівський напрямок: Зареєстровано 20 бойових зіткнень. Загарбники намагаються просунутися в районах Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки. Сили оборони відбили 16 атак, ще чотири тривають.

На інших напрямках ворог успіху не мав, втрат українських територій та позицій не допущено. Ситуація залишається складною, але контрольованою. Українські військові докладають усіх зусиль, щоб не допустити просування противника вглиб країни.