Огляд бойових дій за 842-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 842-гу добу збройної агресії рф проти України

Впродовж минулої доби відбулося 81 бойове зіткнення.

Ситуація на фронті залишається напруженою, проте контрольованою. За останню добу українські військові уразили 13 районів зосередження особового складу противника, сім засобів ППО, один підрозділ артилерії та радіолокаційну станцію. Попри це, російські загарбники продовжують інтенсивно обстрілювати українські позиції та населені пункти, завдаючи авіаційних ударів і застосовуючи дрони-камікадзе.

На Харківському напрямку відбулися чотири безуспішні атаки ворога в районах Вовчанська та Глибокого. Українські військові знищили один танк, сім автомобілів та п’ять одиниць спеціальної техніки. Крім того, пошкоджено два танки, бойову броньовану машину, три артилерійські системи та чотири автомобілі. Втрати противника склали 64 окупанти загиблими та пораненими.

На Куп’янському напрямку противник намагався відтіснити наші підрозділи з позицій в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового. Успіху не мав, втрат позицій і територій не допущено.

На Лиманському напрямку кількість боєзіткнень зросла до 12. Російські окупанти намагалися просунутися в районах Дружелюбівки, Невського, Тернів, Торського, Григорівки та Серебрянського лісу. Всі атаки успішно відбито.

На Сіверському напрямку чотири штурмові дії в районах Спірного, Івано-Дар’ївки та Верхньокам’янського завершились невдачею для ворога.

На Краматорському напрямку агресор сім разів намагався атакувати підрозділи Сил оборони в районах Нового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Шість спроб прорвати рубежі не мали успіху. Триває бій в районі Нового.

Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку. Ворог 21 раз намагався вклинитися в бойові порядки захисників України поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, Яснобродівки, Уманського та Карлівки. 19 ворожих атак відбито. Тривають бої неподалік Новоолександрівки та Новопокровського. Попередні втрати агресора на цьому напрямку склали 198 окупантів вбитими та пораненими.

На Курахівському напрямку ситуація також залишається напруженою. Від початку доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 17. Загарбники намагаються просунутися поблизу Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки. 14 атак успішно відбито, тривають бої в районі Красногорівки.

На Времівському напрямку загарбники намагалися йти вперед поблизу Водяного та Старомайорського, але штурмові дії зазнали невдачі.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили одну безуспішну штурмову дію в районі Копані.

На Придніпровському напрямку нашими захисниками відбито дві атаки ворога в районі північніше Кринок. Втрат позицій не допущено.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Українські військові продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися, завдаючи йому ефективного вогневого ураження та виснажуючи його по всій лінії фронту.