Огляд бойових дій за 841-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 841-шу добу збройної агресії рф проти України

Впродовж доби відбулось понад 100 бойових зіткнень.

Найскладніша ситуація на Покровському напрямку. Ворог постійно атакує позиції українських військ поблизу Калинове, Новоолександрівка, Євгенівка, Новопокровське та Новоселівка Перша. За попередньою інформацією, протягом дня агресор втратив понад 180 осіб загиблими та пораненими.

На Харківському напрямку ворог безуспішно атакував українські позицій в районах Липців, Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку окупанти проводили активні наступальні дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового, Піщаного та М’ясожарівки.

На Лиманському під атаку ворогу потрапили наші позиції в районах Дружелюбівки, Тернів, Невського та Серебрянського лісу. Дев’ять атак успішно відбито нашими захисниками. Триває бій в районі Дружелюбівки.

На Сіверському напрямку ворог 14 разів намагався витіснити позиції української армії.  В районах Спірного та Роздолівки тривають бої.

На Краматорському сили ЗСУ не дозволили окупаційним військам просунутися поблизу Часового Яру, Іванівського та Андріївки.

На Курахівському напрямку ворог атакував українські позиції 11разів, намагаючись відтіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій в районах Нетайлового, Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку противники здійснили п’ять безуспішних штурмових дій Водяного та Урожайного

На Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишилась без суттєвих змін. Усього від початку доби ворог намагався п’ять разів вибити наших захисників із займаних позицій в районах Малої Токмачки та Кринок.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Загалом ворог втратив 21 одиницю бойових броньованих машин, 17 танків, 2 засоби ППО,  33 БПЛА та близько 980 чоловік особового складу

Ситуація залишається під контролем захисників України.