Огляд бойових дій за 835-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 835-ту добу збройної агресії рф проти України

Ворог здійснив 69 атак за минулу добу.

На Харківському напрямку протягом дня ворог здійснив 20 авіаційних бомбардувань з території рф, зокрема з районів Бєлгорода та Шебекіно Бєлгородської області. Під ворожі удари потрапили райони Вовчанська, Нескучного та Білого Колодязя. Штурмових дій противника наразі не зафіксовано.

На Куп’янському напрямку ворог застосував некеровані авіаційні ракети в районі Стельмахівки. Тривають бойові дії в районі М’ясожарівки, де українські захисники продовжують стримувати наступальні дії противника.

На Лиманському напрямку ворог втратив 55 осіб вбитими та пораненими. Українські захисники знищили одну одиницю автотранспорту та одну бойову броньовану машину (ББМ). Загалом ворог намагався атакувати дев’ять разів протягом дня.

На Сіверському напрямку зросла активність ворога в районі Верхньокам’янського. Протягом дня тут відбулося чотири боєзіткнення, де українські сили стійко тримають оборону.

На Покровському напрямку тривають вісім боїв, зокрема в районі Прогресу. Цей напрямок залишається одним з найгарячіших. Ворог застосовує авіацію, атакуючи Новоселівку Першу, Прогрес та Карлівку. На Курахівському напрямку під бомбардування потрапила Костянтинівка.

На Времівському напрямку помітно активізувався ворог. Тривають бої в районах Урожайного та Старомайорського. Загальна кількість атак противника на цьому напрямку зросла до дев’яти.

Ворог також здійснив по одній новій спробі атакувати на Оріхівському та Придніпровському напрямках, проте ситуація тут суттєвих змін не зазнала.

Загалом, Сили оборони продовжують стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат на всій лінії фронту. Українські захисники демонструють стійкість та мужність, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.