Огляд бойових дій за 830-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 830-ту добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 73.

Окупанти продовжують тероризувати Харківщину авіаударами зі своєї території. Зокрема, з району Бєлгорода (рф) агресор уразив однією коректованою авіаційною бомбою (КАБ) по Харкову та Великих Проходах, три КАБи було скинуто по Руській Лозовій, по одному КАБу – у П’ятихатки та Чайківку. По Ветеринарному було нанесено удар вісьмома некерованими авіаційними ракетами (НАР).

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до чотирьох. Дві атаки наші воїни успішно відбили, ще дві тривають поблизу Дружелюбівки. Тут російські окупанти також активно застосовують КАБи: два удари по Дружелюбівці та один по Райгородці. По Тобаївці та Синьківці російська авіація нанесла вогневе ураження НАРами, сім і 14 ракет відповідно.

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Одну атаку українські захисники відбили, дев’ять ще тривають. Ситуація залишається контрольованою.

На Краматорському напрямку російські війська атакували за підтримки авіації. Чотири штурмові дії російських загарбників були відбиті підрозділами Сил оборони.

Напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку. З початку доби тут відбулося 23 бойових зіткнення. Ворог намагається прорвати нашу оборону за підтримки авіації. 14 атак наші воїни успішно відбили, дев’ять боїв ще тривають.

На Курахівському напрямку загальна кількість атак зросла до 19. Сили оборони України успішно відбили 13 штурмових дій російських загарбників. Ще шість боїв тривають поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Водяного, де ворог активно застосовує авіацію.

На Времівському напрямку українські воїни відбили чотири атаки російських окупантів.

На Придніпровському напрямку, в районі Кринок, від початку доби відбулося три бойових зіткнення. Ворог застосовував авіацію.

На інших напрямках значних змін не зафіксовано. 

Сили оборони України мужньо стримують ворожі спроби просування вглиб території країни, завдаючи окупантам вогневого ураження та виснажуючи його по всій лінії фронту. Українські військові демонструють високу бойову майстерність та незламність, продовжуючи захищати рідну землю.