Огляд бойових дій за 826-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 826-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося близько 110 бойових зіткнень.

Противник завдав три ракетних удари із застосуванням чотирьох ракет та 38 авіаційних ударів із застосуванням 57 КАБів, а також використав 435 дронів-камікадзе. Загалом ворог здійснив 2849 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Харківському напрямку відбулося сім бойових зіткнень. Сили оборони відбили чотири штурмові дії російських окупантів в районах Стариці та Вовчанська. Попередні втрати противника з початку доби склали 68 осіб, знищено три артилерійські системи, 12 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки.

На Куп’янському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень. Сили оборони успішно відбили 16 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Дружелюбівка, Новоєгорівка та Невське. По одному бойовому зіткненню триває в районах Петропавлівки та Невського.

На Лиманському напрямку відбулося 16 бойових зіткнень. Спроби російських окупантів просунутися в районах Тернів, Торського та Серебрянського лісу не мали успіху. Попри активність ворога, українські військові посилюють передній край оборони.

На Сіверському напрямку ворог вісім разів атакував позиції поблизу Білогорівки, намагаючись вклинитися в бойовий порядок українських підрозділів. Оборонці докладають максимум зусиль, щоб не допустити просування ворога в глибину території.

На Краматорському напрямку агресор шість разів намагався атакувати підрозділи Сил оборони в районах Григорівки, Кліщіївки та Андріївки. Всі спроби були даремні.

На Покровському напрямку ворог інтенсивно атакував українських захисників, здійснивши 25 штурмових дій та намагаючись наростити вогневий контроль. На окремих ділянках ворог мав частковий успіх, але сили оборони стабілізують ситуацію.

На Курахівському напрямку відбулося дев'ять бойових зіткнень. Сили оборони відбивають атаки противника та посилюють оборонні рубежі. На Времівському напрямку відбили шість атак окупантів у районі Старомайорського. На Оріхівському напрямку відбулося три бойових зіткнення, на Придніпровському — десять.

Українські воїни завдають окупантам відчутних втрат, активно застосовуючи засоби вогневого ураження по живій силі ворога та техніці. Вони продовжують покращувати тактичне положення, контролюючи ситуацію на різних напрямках бойових дій.