Огляд бойових дій за 825-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 825-ту добу збройної агресії рф проти України

За минулу добу відбулося 97 бойових зіткнень.

Протягом доби противник завдав два ракетні удари із застосуванням двох ракет та 43 авіаційні удари із застосуванням 50 КАБів. Окрім того, було застосовано 418 дронів-камікадзе та здійснено понад 2900 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. Було відбито шість атак ворога в районах Липців, Стариці та Вовчанська. Бої продовжуються поблизу Стариці й Тихого. Ситуація контрольована, наші воїни завдають ворогу значних втрат.

На Куп’янському напрямку відбито сім атак російських загарбників у районах Петропавлівки, Степової Новоселівки, Греківки та Невського. Ворог має частковий успіх на одній із ділянок. Продовжуються два бої поблизу М’ясожарівки. Сили оборони вживають заходів для стабілізації ситуації та недопущення просування противника.

На Лиманському напрямку ворог п’ять разів намагався просунутися в напрямку Тернів. Було відбито три атаки, ще два бойові зіткнення тривають. Втрат наших позицій не допущено.

На Сіверському напрямку відбито п’ять штурмових дій ворога в районах Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Напружена ситуація поблизу Білогорівки, де продовжується бій.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили вісім спроб противника наблизитися до Часового Яру.

На Покровському напрямку наші підрозділи відбили 21 атаку ворога. Було зупинено 11 штурмових спроб прорватися від Очеретиного. Українські воїни також відбили п’ять атак у районі Новоселівки Першої. Продовжуються бої поблизу Сокола, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Невельського. Противник втратив понад 350 осіб вбитими та пораненими й 27 одиниць техніки, включаючи один танк, дев’ять броньованих машин, три авто та три гармати.

На Курахівському напрямку відбулося вісім бойових зіткнень. Бої тривають в районі Красногорівки. Складна ситуація південніше Костянтинівки, де наші воїни проводять активні заходи стабілізації.

На Времівському напрямку відбито чотири штурмові дії ворога в бік Урожайного та дві – до Старомайорського. Продовжуються три бої поблизу Старомайорського.

На Оріхівському напрямку російські загарбники зазнали невдачі при спробі штурмувати наші позиції в районі Роботиного.

На Придніпровському напрямку ворог зазнав невдачі у семи спробах відтіснити наші підрозділи в районі Кринок.

Підрозділи нашої авіації та ракетних військ і артилерії завдали уражень по 24 районах зосередження особового складу та двох артилерійських системах.

Ситуація на фронті залишається напруженою, проте наші війська успішно відбивають атаки ворога, завдаючи йому значних втрат і не допускаючи просування.