Огляд бойових дій за 823-тю добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 823-тю добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби ворог завдав чотири терористичні удари ракетами та керованими авіабомбами по Харкову.

Ракети влучили в центральний парк та житлову забудову, а дві керовані авіабомби поцілили в гіпермаркет. Загалом було здійснено три ракетні удари із застосуванням шести ракет та двох керованих авіабомб. Внаслідок цих підступних та злочинних дій постраждало мирне населення, є загиблі, поранені та зниклі безвісти цивільні люди.

Загальна кількість застосованих керованих авіабомб по позиціях українських підрозділів та цивільній інфраструктурі з початку доби досягла близько 40 одиниць. Окупанти також здійснили 99 наступальних та штурмових дій, найбільше боєзіткнень фіксується на Куп’янському, Покровському та Курахівському напрямках.

На Харківському напрямку ворог продовжує здійснювати штурмові дії, шість атак українські воїни успішно відбили, ще чотири тривають. На Куп’янському напрямку окупанти безуспішно намагаються покращити своє тактичне положення в районах М’ясожарівки та Новоєгорівки, де загалом здійснили 14 штурмових дій, з яких половину вже відбито, а сім ще тривають.

На Лиманському напрямку ворог провів п’ять атак, одна з яких ще триває. На Сіверському напрямку з початку доби відбулося дев’ять боєзіткнень, чотири атаки успішно відбито, а п’ять ще тривають.

На Краматорському напрямку російські терористи продовжують штурмові дії поблизу Кліщіївки, Нового, Іванівського та Андріївки, де вже відбулося 11 бойових зіткнень, одне з яких ще триває.

Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою всієї лінії фронту. Тут кількість ворожих атак зросла до 23, ворог намагається прорвати оборону за підтримки штурмової авіації. Наші воїни тримають зайняті рубежі, завдаючи ворогу значних втрат, включаючи знищення літака Су-25.

На Курахівському напрямку кількість боєзіткнень збільшилася до 14, вісім атак ворога відбито, чотири ще тривають.

На Оріхівському напрямку ворог тричі намагався здійснити штурмові дії поблизу Роботиного та Новоадріївки, але успіху не мав. На Придніпровському напрямку окупанти наростили кількість атак до дев’яти, але всі спроби потіснити наші підрозділи в районі Кринок були марними.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала. Сили оборони України активно застосовують засоби вогневого ураження по ворожій живій силі та техніці, продовжуючи обладнання рубежів оборони, знищення противника та покращення тактичного положення.

Українські воїни демонструють високу майстерність та відданість своїй справі, успішно стримуючи ворога та захищаючи нашу землю.