Огляд бойових дій за 815- ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 815- ту добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби відбулося 101 бойове зіткнення.

Ворог завдав 15 ракетних, 70 авіаційних ударів та 452 удари дронами-камікадзе, здійснив 2843 обстріли позицій наших військ.

На Харківському напрямку ворог зробив дві спроби прорвати оборону наших військ на напрямках Глибоке-Липці та Бугруватка-Стариця. Завдяки ефективним діям Сил оборони, ситуація залишається контрольованою. Наші захисники проводять штурмові дії з метою покращення тактичного положення та здійснюють заходи з прочісування місцевості. В районі Вовчанська підрозділи посилюють оборону для покращення тактичної ситуації.

На Куп’янському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Наші підрозділи успішно відбили три ворожі атаки, тривають бої на напрямках Кислівка-Іванівка та Крохмальне-Берестове. Ситуація контролюється українськими захисниками.

На Сіверському напрямку російські окупанти здійснили п’ять спроб прорвати оборону наших військ в районі Роздолівки, але всі спроби були успішно відбиті. Ситуація під контролем.

На Краматорському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 15. Сили оборони втримали свої позиції. Ситуація напружена, але контрольована.

На Покровському напрямку з початку доби ворог здійснив 25 атак на позиції наших військ. Бойові дії тривають в районах Новоолександрівки, Сокола та Невельського. Окупанти продовжують спроби просунутися в напрямку Новоолександрівки, але всі атаки були відбиті.

На Курахівському напрямку ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ. Бойові дії тривають в районах Парасковіївки та Водяного. Ситуація контрольована.

На Времівському напрямку ворог здійснив три спроби покращити тактичне положення. Наші війська відбили дві спроби просунутися в напрямку Старомайорського, ще один бій триває в районі Роздільного.

На Придніпровському напрямку окупанти продовжують спроби витіснити наших воїнів з плацдармів на лівобережжі річки Дніпро. Наші війська відбили 13 атак в районі населеного пункту Кринки, втрат позицій не допущено.

Лиманський, Торецький, Гуляйпільський та Оріхівський напрямки -  окупанти сьогодні не проводили наступальних і штурмових дій.