Огляд бойових дій за 814-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 814-ту добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби відбулося 114 бойових зіткнень

Окупанти завдали чотири ракетні удари із застосуванням семи ракет, 70 авіаційних ударів, використали 431 дрон-камікадзе і здійснили майже 2800 обстрілів позицій наших військ.

На Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. Воїнами ЗСУ відбито вісім атак у районах населених пунктів Липці, Стариця та Вовчанськ Харківської області. Ворог продовжує намагатися прорвати оборону українських підрозділів на напрямку Шебекіно – Вовчанськ. Ситуація в населеному пункті Вовчанськ залишається під контролем. З початку доби втрати противника на цьому напрямку склали 160 осіб та 21 одиницю озброєння та військової техніки.

На Куп’янському напрямку Силами оборони успішно відбито шість атак противника, а в окремих районах наші війська проводять заходи з покращення тактичного положення. Одне бойове зіткнення триває на напрямку Крохмальне - Берестове, де ситуація також під контролем.

На Лиманському напрямку противник вісім разів намагався прорвати оборону наших військ, але безуспішно. На Сіверському напрямку відбито чотири атаки, а бій на напрямку Берестове - Виїмка триває без втрат позицій, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку було відбито 13 спроб прорвати оборону українських військ. Захисники успішно відбивають дві атаки ворога на напрямках Бахмут - Кліщіївка та Опитне - Андріївка. Ситуація залишається під контролем.

На Покровському напрямку відбулося 35 атак противника. На окремих ділянках Сили оборони здійснили перегрупування через інтенсивний вогневий вплив та штурмові дії ворога. Бойові дії тривають в районі населеного пункту Новоолександрівка.

На Курахівському напрямку противник здійснив 12 спроб прорвати оборону наших військ, проте втрат позицій не допущено. На Времівському напрямку противник безуспішно намагався покращити своє тактичне положення в районах населених пунктів Південна Шахта №1, Урожайне та Старомайорське, ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили дев'ять атак противника на напрямку Олешківські Піски – Кринки. В ході боїв ворог успіху не досяг, втрат позицій не допущено.