Огляд бойових дій за 813-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 813-ту добу збройної агресії рф проти України

На Харківському напрямку українські війська успішно відбили чотири атаки противника.

Зокрема, бої велися на напрямках Пильна - Липці, Лук’янці - Слобожанське, Пильна - Слобожанське, Муром - Стариця. Бої тривають на напрямках Глибоке - Липці, Лук’янці - Слобожанське, Пильна - Слобожанське, Муром - Стариця, Плетенівка - Вовчанськ. Українські підрозділи не допустили втрат позицій і продовжують контролювати ситуацію у Вовчанську.

Втрати противника на Харківському напрямку з початку доби складають 95 військовослужбовців та 27 одиниць озброєння і військової техніки. З 10 травня 2024 року ворог втратив тут 710 осіб вбитими та пораненими і 125 одиниць техніки.

На Куп’янському напрямку українські підрозділи відбили 20 атак противника. Бої тривають на напрямках Кислівка - Іванівка, Котлярівка - Піщане, Куземівка - Стельмахівка, Ковалівка - Новоєгорівка. В деяких районах підрозділи ЗСУ здійснили перегрупування на вигідніші позиції через інтенсивний вогневий вплив ворога.

На Лиманському напрямку ворог двічі намагався прорвати оборону українських захисників, але втрат позицій не допущено.

На Сіверському напрямку ворог здійснив п'ять спроб штурмувати позиції ЗСУ. Бої тривають в районах Роздолівка та Спірне. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку українські війська відбили п'ять атак противника. Бої тривають в районах Новий та Андріївка.

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних атак. Бої тривають на напрямках Очеретине - Новоолександрівка, Очеретине - Калинове, Архангельське - Новоолександрівка, Соловйове - Сокіл. Українські військові мужньо протистоять ворогу на інших напрямках, зокрема Очеретине - Соловйове, Семенівка - Новоселівка Перша, Тоненьке - Уманське, Тоненьке - Нетайлове, Первомайське - Нетайлове. Ситуація залишається напруженою, інформація оновлюється.

На Курахівському напрямку українські війська відбили п'ять атак противника. Бої тривають в районах Водяне та Побєда. Сили оборони покращили тактичне положення біля населеного пункту Побєда.

На Времівському напрямку ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону. Позиції ЗСУ залишаються незмінними, бойові дії тривають.

На Оріхівському напрямку українські підрозділи відбили чотири атаки на напрямку Новопрокопівка - Роботине, втрат позицій не допущено.

На Придніпровському напрямку ЗСУ обороняють позиції на лівому березі Дніпра, відбивши п'ять спроб противника витіснити українські війська.

З початку доби відбулося 140 бойових зіткнень. Ворог завдав два ракетних, 48 авіаційних ударів, 255 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 2400 обстрілів позицій українських військ. Втрати російських окупантів склали майже 890 осіб вбитими та пораненими і 340 одиниць озброєння та техніки.

ЗСУ продовжують мужньо обороняти країну, наближаючи нашу Перемогу. Б’ємо ворога разом!