Огляд бойових дій за 810-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 810-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом доби 12 травня проведено 146 тактичних залучень.

Наразі на Харківському напрямку ведуться активні бойові дії на декількох ключових напрямках, таких як Пильна - Лук’янці, Пильна - Глибоке, Пильна - Олійникове, Муром - Бугруватка. Противник також активно проводить штурмові дії на напрямках Стрілеча - Глибоке, Олійникове - Глибоке, Оліникове - Лук’янці, Муром - Стариця, Плетенівка - Тихе. Протягом останньої доби російські окупаційні сили здійснили 22 штурмові дії, і цієї миті 14 з них ще тривають.

Особливу увагу сили оборони України приділяють обороні прикордонного міста Вовчанськ, де противник вклав значні сили для проведення наступу. Попри тактичний успіх російських військ, українські захисники активно протистоять, завдаючи вогневого ураження противнику та використовуючи безпілотні системи для розвідки та точкових ударів. Також триває розгортання резервів для стабілізації ситуації.

Одним з пріоритетів в ході військових дій є збереження життя військовослужбовців України. У цей нелегкий час кожна дія наших захисників спрямована на захист інтересів країни та її громадян.