Огляд бойових дій за 809-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 809-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом доби зафіксовано 155 бойових зіткнень.

Усього протягом минулої доби ворог здійснив 13 ракетних та 118 авіаційних ударів, а також 120 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

У різних районах відбулися численні атаки, в тому числі на Харківському, Куп’янському, Лиманському та інших напрямках. Наші захисники відбили 10, 19, 27, та 32 атаки відповідно, завдали ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Варто також відзначити активність наших воїнів, які продовжують стримувати наступ ворога і завдають ударів по його позиціях.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною без суттєвих змін. У Сіверському операційному районі, в Чернігівській та Сумській областях, ворог продовжує проводити диверсійно-розвідувальні дії та обстріли населених пунктів.

На Харківському напрямку російські війська здійснили 12 атак у районах населених пунктів, застосовуючи авіаційну підтримку. На Куп’янському напрямку вдалося відбити 19 атак, а на Лиманському - 10 атак.

Силами оборони вдалося відбити 32 атаки на Покровському напрямку, 27 атак на Краматорському напрямку, та провести успішну оборону на Торецькому напрямку.

У більшості регіонів залишається напружена ситуація, і ворог не припиняє спроб витіснення українських військ.

За інформацією, протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 зенітно-ракетних комплексах, 2 артилерійських засобах, 2 радіолокаційних станціях та 9 районах зосередження особового складу противника.