Огляд бойових дій за 807-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 807-гу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень.

Протягом минулої доби, силами українських військових відбулося 95 бойових зіткнень, у результаті чого ворог завдав 6 ракетних та 80 авіаційних ударів, а також 127 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Найбільш активні дії ворога відбулися вночі, коли російські окупанти вчергове атакували Україну за допомогою 10 безпілотних літальних апаратів типу “Shahed”. Однак завдяки силам та засобам протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА було знищено.

Удари російської авіації зафіксовані у населених пунктах різних областей України, включаючи Сумську, Харківську, Донецьку та інші. Крім того, були атаковані понад 120 населених пунктів у Чернігівській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

На деяких напрямках, зокрема на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та інших, українські військові зуміли відбити значну кількість атак ворога, завдаючи йому суттєвих втрат.

Українські сили продовжують активні дії, завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Авіація та ракетні війська Сил оборони уражають по об’єктах ворожої інфраструктури, зокрема, радіолокаційних станціях, складах боєприпасів та засобах протиповітряної оборони.

Наразі ситуація залишається напруженою, і оборонні сили України готові до будь-якого розвитку подій у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність країни.