Огляд бойових дій за 804-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 804-гу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зареєстровано 97 бойових зіткнень.

Ворожі сили здійснили 2 ракетних та 83 авіаційні удари, провели 101 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільних об'єктах. Через російські терористичні атаки виявлено поранених серед цивільного населення та значні руйнування та пошкодження об'єктів цивільної інфраструктури.

Міста та села, що постраждали від авіаційних ударів, включають Грем’яч (Чернігівська область); Олексіївка, Мінакове, Білопілля, Ворожба (Сумська область); Золочів, Петроавплівка, Борова (Харківська область); Стельмахівка, Білогорівка (Луганська область); Андріївка, Дружба, Прогрес, Стара Миколаївка, Калинове, Новоолександрівка, Іванівка, Новоселівка Перша, Сокіл, Вовче, Євгенівка, Новопокровське, Антонівка, Водяне, Урожайне (Донецька область); а також Червоний Маяк і Іванівка (Херсонська область).

Понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей перебувають під артилерійським вогнем.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках стабільна, без значних змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник підтримує військову присутність у прикордонних районах та посилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону.

Наші війська успішно відбили 14 атак на Куп’янському напрямку та 7 атак на Лиманському напрямку. На Бахмутському напрямку зафіксовано 17 атак, а на Авдіївському - 31 атаку. На Новопавлівському напрямку ворогам не вдалося прорвати оборону у районах 5 населених пунктів.

Наша авіація здійснила удари по 11 районах концентрації противника, ракетні війська вражали 2 артилерійські засоби, а системи протиповітряної оборони знищили 1 керовану авіаційну ракету Х-59.