Огляд бойових дій за 800-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 800-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося 134 бойових зіткнення.

Найбільш активність російського ворога була спрямована на авіаційні та ракетні удари. Загалом за минулу добу ворог здійснив 3 ракетні та 70 авіаційних ударів, а також 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ці напади призвели до серйозних пошкоджень і руйнувань багатьох об'єктів цивільної інфраструктури та житлових будівель. На жаль, серед населення також є загиблі та поранені.

Ворог нещадно обстрілював та атакував населені пункти нашої країни, зокрема Красний Хутір у Чернігівській області, Середина-Буда у Сумській області, а також Дергачі, Липці, Рублене у Харківській області, та багато інших. Артилерійські обстріли стали нормою для понад 120 населених пунктів у різних областях України.

Наші війська активно протистояли ворогу на всіх напрямках, зокрема на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському та Херсонському. Вдало відбито атаки противника, завдяки героїзму та високій бойовій майстерності наших військових.

За минулу добу наша авіація продовжувала активно уражати по місцях зосередження ворожих військ, завдавши значних втрат у техніці та живій силі противника. Ракетні війська не відступали, завдаючи точкових ударів по об'єктах ворога.