Огляд бойових дій за 798-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 798-му добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби було зафіксовано 122 бойових зіткнення.

Загалом, ворожі сили завдали 8 ракетних та 61 авіаційний удар, а також провели 129 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, спрямованих на позиції наших військ та населені пункти. Жертвами цих нападів стали не лише військові, але й цивільне населення.

Населені пункти по всій території України зазнали авіаційних ударів та артилерійського обстрілу. Зокрема, у Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях під обстрілом опинилися понад 120 населених пунктів.

Силами оборони України вдається відбивати атаки на різних напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському та Херсонському напрямках ворожі атаки були відбиті з помітним успіхом. Захисники України продовжують активні дії та завдають значних втрат окупантам, вистоявши в тяжких умовах військових дій.

Водночас сили протиповітряної оборони знищили два розвідувальних безпілотники противника, а ракетні війська завдали ударів по розташуваннях ворожих військ, спрямованих на знищення зенітно-ракетних комплексів.