Одного з учасників «порносправи» Гройсмана призначили головним поліцейським «особістом» Вінниччини

Новини Вінниці / Одного з учасників «порносправи» Гройсмана призначили головним поліцейським «особістом» Вінниччини

Одіозного вінницького поліцейського Дмитра Руденка, начальника Хмільницького райвідділу призначено т.в.о. начальника Відділу інспекції з особового складу. Ця новина, на відміну від інших призначень генерала Педоса, не стала публічною. А прикро.

Вінницького поліцейського Дмитра Руденка, колишнього начальника Хмільницького райвідділу призначено т.в.о. начальника відділу інспекції з особового складу. Ця новина, на відміну від інших призначень генерала Педоса, не стала публічною. А прикро. Про це повідомляє сайт VinMedia.

Відтепер Дмитро Руденко стежитиме за тим, аби поліцейські не зловживали службовим становищем, не чинили правопорушень. І розслідування таких випадків також буде проводити пан Руденко. Що наводить на певні висновки.

У Хмільнику Дмитро Руденко запам’ятався низкою гучних скандалів за участю правоохоронців – двоє підлеглих Руденка були спіймані на «кришуванні» торгівлі наркотиками. Самому Руденку тоді той самий генерал Педос оголосив догану.

У 2018 році Дмитро Руденко хотів очолити підрозділ Державного бюро розслідувань у Хмельницькому. Але комісія відкинула його кандидатуру. Українська Гельсінська спілка з прав людини тоді ж звернулася із публічною заявою щодо неприйнятності такого рішення про можливе затвердження Дмитра Руденка на цій посаді.

У 2017  році Дмитро Руденко збирався очолити Одеський відділ НАБУ. Тоді Дмитро Руденко вже навіть був рекомендований конкурсною комісією до призначення на посаду глави Одеського теруправління Національного антикорупційного бюро України. Але протести активістів стали на заваді. 

Що ж такого ганебного зробив Дмитро Руденко, що всі його спроби посісти публічну посаду зазнають фіаско через скарги правозахисників? Чому призначення його у вінницькій поліції не афішується? Як йдеться у вже цитованій заяві УГСПЛ «Дмитро Руденко, і це є доведеним фактом, в якості начальника відділу слідчого управління УМВС України у Вінницькій області брав безпосередню участь в кримінальному переслідуванні Дмитра Гройсмана, керівника Вінницької правозахисної групи, який активно виступав проти міліцейської сваволі, захищав права осіб, що перебували в місцях несвободи, був одним із найактивніших українських правозахисників, що систематично виступали за скасування смертної кари в Україні».

«Сфабрикована і замовна справа проти Дмитра Гройсмана, що її активно розкручували поборники моралі – вінницькі слідчі на чолі з Дмитром Руденком, і яка відняла у Дмитра Гройсмана велику кількість часу, сил, ресурсів – стала одним із факторів, який вплинув на його передчасну смерть в серпні 2013 року, коли хворе серце не витримало стресу й навантажень. Дмитро Гройсман помер, не дочекавшись виправдувального вироку у порушеній проти нього справі, а жоден із активних учасників тієї «порнографічної» справи, порушеної проти вінницького правозахисника, не поніс відповідальності за свої нечистоплотні та злочинні дії – про таку кваліфікацію можна стверджувати з огляду на встановлені факти щодо того, як провадилось розслідування. Щонайменше всі учасники того процесу, які його «фабрикували», – слідчі, прокурори, судді – повинні бути усунуті від будь-яких посад, що пов’язані з виконанням державних функцій. Ніяка фаховість чи професіоналізм – в чому є теж великий сумнів з огляду на участь зазначених осіб у справі Дмитра Гройсмана – не може виправдати відсутність елементарної порядності», - йдеться у заяві УГСПЛ.

admin

28 жовтня, 2019