Незрячий поет презентував у Вінниці збірку пісень

Новини Вінниці / Незрячий поет презентував у Вінниці збірку пісень

14 серпня в бібліотеці ім. В. Отамановського, відбулася презентація поетичної збірки «Дует палітри та нот…», автором якої є незрячий поет і музикант Богдан Коваль.

Богдан Коваль – талановитий поет і музикант, чия творчість знайшла відгук у серцях багатьох людей. До широкомасштабного вторгнення росії в Україну він мешкав у Маріуполі, де здобув чимало нагород на Всеукраїнських конкурсах для незрячих як автор і виконавець власних пісень. Коли ж війна дісталася його рідного міста, Богдан разом з родиною змушений був покинути Маріуполь і нині мешкає у Вінниці. Тут він працює в обласному центрі культури «Щедрик» та бере активну участь у колективі художньої самодіяльності на місцевому підприємстві незрячих.

14 серпня Богдан Коваль презентував свою нову збірку «Дует палітри та нот…», до якої увійшло близько 30 творів. Це не перше видання збірки – вперше вона побачила світ ще у 2019 році. Однак нова версія книги зазнала значних змін. Завдяки підтримці Валентини Бутенко з Харкова, яка займається допомогою людям з інвалідністю по зору, збірка була перевидана у двох шрифтах – Брайля для незрячих і звичайним шрифтом. Тепер усі тексти виключно українською мовою, а до збірки додані нові пісні та вірші, присвячені війні та Маріуполю.

Під час презентації збірки у Вінниці також відбувся мініконцерт, на якому Богдан Коваль та його колеги виконали пісні та зачитали вірші. Примірники книги вже розіслані по спеціалізованих бібліотеках у Києві, Львові, Дніпрі та інших містах України, де вони зможуть знайти своїх вдячних читачів.

Особливо символічним є той факт, що збірка була видана в одній з найбільших типографій Європи «Фактор-друк» у Харкові, яка цього року постраждала внаслідок російського ракетного удару. Попри руйнування, твори Богдана Коваля продовжують жити, даруючи світло і натхнення всім, хто торкається до його творчості.