Незаконний тютюновий бізнес двох мешканців Запоріжжя викрили на Вінниччині

Новини Вінниці / Незаконний тютюновий бізнес двох мешканців Запоріжжя викрили на Вінниччині

Поліціянти викрили підпільну мережу збуту підакцизних товарів та вилучили понад 200 кілограмів тютюнової продукції.

На Вінниччині викрито незаконний тютюновий бізнес, який організували двоє мешканців Запоріжжя. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Вінниччини. Молоді люди, віком 21 та 24 роки, налагодили виготовлення та збут цигарок без відповідних документів та ліцензій. Для цього вони орендували складське приміщення у Жмеринському районі.

Під час обшуків за місцем виготовлення тютюнової продукції та в транспортному засобі правоохоронці вилучили 220 кілограмів тютюну, кілька сотень пристроїв для куріння, чорнові записи та інші речові докази. Підакцизна продукція направлена на експертизу, а джерело її походження наразі встановлюється.

Зараз за даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Поліція Вінниччини закликає громадян повідомляти про будь-які підозрілі дії, що можуть свідчити про незаконне виготовлення або збут підакцизних товарів, щоб запобігти поширенню нелегальної продукції на ринку.