Негода на Вінниччині: знеструмлені 27 населених пунктів

Новини Вінниці / Негода на Вінниччині: знеструмлені 27 населених пунктів

Загалом, по всій Україні через негоду втратили світло 273 населених пункти в 8 областях.

За повідомленням АТ "Вінницяобленерго", ситуація з електропостачанням залишається напруженою. Сьогодні, 5 червня, планується застосування графіків погодинних відключень електроенергії у Вінницькій області. Відключення можуть тривати від 2 до 4 годин. Щоб дізнатися точний час і місце відключення, мешканцям рекомендується скористатися розділом онлайн графіків погодинних відключень на вебсайті АТ "Вінницяобленерго" та використовувати пошук по своїй адресі.

Як діяти під час непогоди та знеструмлення

Будьте готові до можливих відключень. Зберігайте необхідні запаси свічок, батарейок, їжі та води на випадок тривалого знеструмлення.
   
Слідкуйте за погодними умовами. Якщо передбачається негода, заздалегідь зарядіть мобільні пристрої та підготуйте необхідні покривала чи теплі одяги.

Уникайте небезпечних дій. Під час грози утримуйтеся від виходу на вулицю, особливо поблизу дротів електромереж, дерев та інших об'єктів, які можуть бути пошкоджені вітром.

Інформуйтеся та дійте розумно.Слідкуйте за оновленнями від місцевих електропостачальних компаній та державних служб. Використовуйте будь-які засоби сповіщення (телефонні дзвінки, соціальні мережі), щоб отримати актуальну інформацію.

Невчасне реагування на негоду та знеструмлення може призвести до серйозних наслідків. Дотримання цих простих порад допоможе максимально знизити ризики для вашої безпеки та комфорту під час таких випадків.