Над Вінниччиною ППО збило вночі ворожі «шахеди»

Новини Вінниці / Над Вінниччиною ППО збило вночі ворожі «шахеди»

У ніч на 10 липня 2024 року ворог атакував Україну однією балістичною ракетою «Іскандер-М» та чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 з окупованого Криму, а також 20-ма ударними безпілотними літальними апаратами (БпЛА) типу «Shahed-131/136» з району Приморсько-Ахтарськ, рф, та мису Чауда, Крим.

Як повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ, в результаті бойової роботи було збито 14 «шахедів» у різних областях України: Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській. В операції з відбиття атаки брали участь винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

Особливу увагу було приділено захисту портової інфраструктури Одещини, яка стала об'єктом ракетних ударів. Завдяки активній протидії української ППО три ворожі ракети Х-59/Х-69 та три ударних БпЛА не досягли своїх цілей, що дозволило уникнути значних руйнувань та жертв серед мирного населення.

Читайте також, що відбулося на фронті за минулу добу.

Михайло Білик

10 липня, 2024