Начальника відділу адмінпослуг у Вінницькій області впіймали на хабарі: деталі справи

Новини Вінниці / Начальника відділу адмінпослуг у Вінницькій області впіймали на хабарі: деталі справи

За даними слідства, підозрюваний домовився отримати гроші від представника ТОВ за реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Відповідно до розслідування, начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» місцевої ради Вінниччини уклав угоду з представником ТОВ щодо отримання хабара у розмірі 2500 доларів США за швидше внесення даних до Державного реєстру речових прав. Слідчі дії, підтримані оперативними засобами УСБУ та поліції, дозволили затримати підозрюваного при отриманні другої частини хабара в сумі 1500 доларів США. Суд встановив підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, поки триває досудове розслідування.

Прокуратура підкреслює, що особа залишається невинною, поки її вина не буде доведена в законному порядку і підтверджена обвинувальним вироком суду. Дії посадовця розглядаються в контексті порушення ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, що стосується одержання неправомірної вигоди у сфері впливу на рішення уповноваженої особи місцевого самоврядування.