На Вінниччині зняли креативний кліп про «українську Джульєтту» Марусю Чурай

Новини Вінниці / На Вінниччині зняли креативний кліп про «українську Джульєтту» Марусю Чурай

В місті Жмеринка, що на Вінниччині, зняли відео за сюжетом роману у віршах Ліни Костенко «Маруся Чурай». Таким чином у місті вшанували 395-річя з дня народження Марусі Чурай, такої собі української Джульєтти, яка хотіла вкоротити собі віку через зраду коханого чоловіка, але випадково отруїла не себе, а його.

У місті Жмеринка, що на Вінниччині, зняли відео за сюжетом роману у віршах Ліни Костенко «Маруся Чурай». Таким чином у місті вшанували 395-річя з дня народження Марусі Чурай, такої собі "української Джульєтти", яка хотіла вкоротити собі віку через зраду коханого чоловіка, але випадково отруїла не себе, а його.    

Про це повідомляє  Жмеринка.City.

Відеоробота цікава тим, що роль головної героїні Марусі Чурай у фільмі грають жінки різного віку. Їх поєднує лише те, що вони свого часу були виконавицями ролі Марусі в шкільному драмгуртку.

Ролі другого плану грали вчителі та учні школи, в якій діє драматичний гурток.

Організатор заходу Ірина Адамусік, за ініціативи якої свого часу і було створено театральний гурток, розповідає:

 «Драматичний гурток існує 20 років, і за цей час головну роль легендарної Марусі Чурай доводилося грати різних людям. До дня ювілейної дати я запропонувала усім учасникам створити спільний відео проєкт. Ми працювали два місяці, а в зйомці взяли участь п’ять вчителів, шість випускників і п’ять учнів. У нас зараз є 16 повноцінних відео, і днями нам надішлють ще одне».

Чимало сцен знімали на природі, використовували оригінальні костюми та живий звук, тож відео авторам подобається

«Харизматичні образи, автентичні мелодії, український вишитий одяг та дивовижна природа рідної Жмеринщини допомогли відтворити колорит твору та передати настрій Марусі Чурай».

15-ти річний Владислав Кобилінський, який зіграв роль історичного персонажа Івана Іскру, розповідає, як шукали місця для проведення зйомок:

«Ми лазили по горбах та шукали місця, де не буде видно міста, якісь старі місця».

Хлопець також розповів чому погодився на участь у проєкті, та як працював над проєктом.

Про зйомки у кліпі юний актор дізнався заздалегідь та готувався із запалом, але навіть з підготовкою без казусів під час зйомок не обійшлось:

«Це не перша моя роль у такій відеопрезентації. Готувались дуже довго. В червні Ірина Василівна скинула мені текст, та спитала, чи братиму я участь. Вона моя вчителька з другого класу, тому як я міг їй відмовити?! Вона підготовлювала мене, ми начитували текст, але усе ж перший дубль був невдалий, там був повний «фаршмак».

Марина Карабай

30 червня, 2020