На Вінниччині забезпечать власним житлом 105 сімей ветеранів

Новини Вінниці / На Вінниччині забезпечать власним житлом 105 сімей ветеранів

Вінниччина незабаром отримає близько 230 млн гривень, які дозволять забезпечити власним житлом Захисників, Захисниць та родин полеглих воїнів.

Перша заступниця начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна повідомила, що Уряд підтримав пропозиції Міністерства у справах ветеранів щодо розподілу та спрямування областям субвенцій для придбання житла Захисниками, Захисницям та сім’ям полеглих воїнів. Це рішення є важливим кроком у забезпеченні житлових умов для тих, хто цього потребує найбільше.

Вінниччина отримає близько 230 млн гривень, що дозволить забезпечити житлом 105 сімей. Серед них:

- 18 сімей полеглих оборонців;
- 62 сім’ї осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників АТО/ООС та заходів оборони;
- 19 сімей внутрішньо переміщених осіб з числа учасників бойових дій у період проведення АТО;
- 6 сімей осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав.

Наталя Заболотна зазначила, що всі сім’ї полеглих воїнів, яким грошова компенсація була призначена у період з 2020 по 2022 рік, будуть забезпечені нею у повному обсязі. Це важливе досягнення, яке підкреслює важливість підтримки родин загиблих героїв.

Розмір грошової компенсації варіюється від 1,5 до 3,1 млн. грн на сім’ю. Середній розмір компенсації цього року становить 2,1 млн. грн. Ці кошти дозволять родинам ветеранів придбати житло та забезпечити комфортні умови для проживання.