На Вінниччині за добу ліквідовано 11 пожеж

Новини Вінниці / На Вінниччині за добу ліквідовано 11 пожеж

За минулу добу рятувальники Вінниччини ліквідували 11 пожеж, більшість з яких відбулися на відкритих територіях у Тульчинському, Гайсинському, Жмеринському та Могилів-Подільському районах.

Площа, охоплена вогнем, склала понад 3 гектари. Попри попередження та заходи профілактики, громадяни продовжують нехтувати правилами безпеки, що призводить до виникнення пожеж.

Однією з найсерйозніших пожеж сталася у приватному житловому будинку в селі Чемериське Барської громади Жмеринського району. Вогонь знищив шиферне перекриття будинку на площі 20 квадратних метрів, завдавши значних збитків власникам.

Ще один інцидент стався в селі Сьомаки Жмеринського району, де, ймовірно через коротке замикання електромережі, зайнявся гараж. Полум'я знищило шиферне перекриття будівлі на площі 16 квадратних метрів та легковий автомобіль, що знаходився всередині.

Рятувальники закликають мешканців Вінниччини до відповідального ставлення до правил пожежної безпеки, особливо в умовах спекотної погоди, коли ризик виникнення пожеж значно підвищується. Важливо не залишати без нагляду вогонь, дотримуватися правил експлуатації електромережі та побутових приладів, а також своєчасно повідомляти про будь-які інциденти.

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером 101. Рятувальники Вінниччини завжди готові прийти на допомогу, але пам'ятайте, що запобігання надзвичайним ситуаціям – спільне завдання кожного з нас.