На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам’ять про захисника України

Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам’ять про захисника України

У місті Бар на фасаді ліцею № 2 урочисто відкрили меморіальну дошку на честь солдата Дмитра Анатолійовича Бондара, який героїчно загинув, захищаючи Україну.

25 червня на території Барського ліцею № 2 відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, присвяченої командиру стрілецького відділення, солдату Дмитру Анатолійовичу Бондару. За повідомленням Барської міської ради, Дмитро Бондар був патріотом і людиною високої честі та моралі, який героїчно загинув 8 липня 2023 року під час виконання своїх обов’язків на фронті російсько-української війни.

Дмитро Анатолійович, вихований у родині справжніх українців, був прикладом мужності та самовідданості. Його чекали вдома живим, але він поклав своє життя на вівтар нашої Перемоги. Родина, друзі та співгромадяни зберігатимуть світлу пам'ять про нього і гордість за його величний подвиг.

Президент України відзначив мужність і самовідданість солдата Бондара, нагородивши його орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно. Це високе державне визнання підкреслює значущість його внеску у захист суверенітету та територіальної цілісності України.

Барська громада розділяє біль втрати родини Героя та завжди пам’ятатиме свого земляка, який залишив рідну домівку та став на захист своєї країни. Відвага і самопожертва Дмитра Бондара назавжди залишаться в серцях і пам'яті тих, хто його знав, і всіх українців.

«Наші Захисники – наші відважні Воїни… вони героїчно віддали життя за Україну. Їх подвиг неоціненний. Їхньою кров’ю омита наша держава. Вони назавжди в наших серцях і в нашій пам'яті», – зазначено у повідомленні Барської міської ради.