На Вінниччині відкрили меморіальні дошки захисникам України

Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили меморіальні дошки захисникам України

У селах Немерче та Вінож, Вендичанської громади 14 серпня, відкрили меморіальні дошки.

«На траурних мітингах були присутні батьки, рідні загиблих Героїв, голова Вендичанської селищної ради – Анатолій Єфремов, староста – Анатолій Михайленко та мешканці сіл. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті  всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України», - йдеться у повідомленні Вендичанської громади.

На меморіальних дошках, що з’явилися в цих селах, увічнені імена чотирьох відважних воїнів, які боронили нашу Батьківщину:

  • Костишен Віктор Олександрович, 1985 р.н.
  • Лопушанський Микита Анатолійович, 1968 р.н.
  • Дзюба Сергій Васильович, 1968 р.н.
  • Дзюба Сергій Васильович, 1981 р.н.

Ці мужні чоловіки, не шкодуючи свого життя, стали на захист рідної землі, виконуючи свій обов’язок перед Україною. Їхні імена відтепер викарбувані в камені, щоб нагадувати наступним поколінням про незламний патріотизм і героїчні подвиги захисників нашої держави.

Голова Вендичанської громади, Анатолій Єфремов, у своїй промові підкреслив важливість збереження пам’яті про тих, хто віддав своє життя за Україну. Він зазначив, що ці меморіальні дошки — це символ вічної шани й вдячності від усіх жителів громади, які завжди пам'ятатимуть своїх героїв.

На завершення мітингу, присутні поклали квіти до меморіальних дошок, висловивши свою повагу та скорботу. Вічна та світла пам’ять про героїв назавжди залишиться у серцях жителів Вендичанської громади, як нагадування про ту високу ціну, яку Україна платить за свою свободу.