На Вінниччині відкрили меморіальні дошки

Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили меморіальні дошки

23 травня, на території Студенянського ліцею Вінницької області відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок на честь п’ятьох героїчних захисників України.

На території Студенянського ліцею Студенянської сільської ради Вінницької області відкрили меморіальні дошки п’ятьом учасникам російсько-української війни, які загинули, захищаючи рідну землю. Про це повідомили на офіційній сторінці Тульчинської районної державної адміністрації. 

З фасаду навчального закладу на учнів ліцею тепер дивляться обличчя Героїв-односельчан: Олійника Володимира Івановича, Краснобаєва Анатолія Миколайовича, Любінчука Геннадія Вікторовича, Васалатія Сергія Андрійовича та Антоновського Володимира Івановича. Їхні імена та подвиги будуть щодня нагадувати учням і мешканцям села про ту високу ціну, яку заплатили ці мужні люди, аби ми могли жити в мирній і квітучій Україні.

На церемонії відкриття були присутні родичі загиблих, учні, вчителі, представники місцевої влади та громади. Присутні віддали шану Героям хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальних дошок. Промовеці наголосили на важливості пам’яті про загиблих і необхідності виховання в молодого покоління патріотизму та любові до своєї Батьківщини.

"Вони були справжніми патріотами, самовідданими та безстрашними воїнами. Загиблих Героїв не повернути, але пам’ять про них завжди житиме в наших серцях. Їхнє життя відійшло у вічність, проте вони будуть гідним зразком героїзму для наступних поколінь," - зазначено у повідомленні Тульчинської районної державної адміністрації.

Меморіальні дошки, встановлені на фасаді Студенянського ліцею, служитимуть постійним нагадуванням про жертовність і героїзм тих, хто захищав нашу країну. Вони символізують не лише пам'ять, але й заклик до кожного громадянина зберігати єдність, захищати свободу і незалежність України.

Назавжди в строю, назавжди в пам’яті! Схиляємо голови перед нашими Героями, які віддали своє життя заради майбутнього нашої країни. Їхні імена будуть жити вічно у наших серцях і залишаться гідним прикладом для майбутніх поколінь.

Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили меморіальні дошки Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили меморіальні дошки Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили меморіальні дошки Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили меморіальні дошки