На Вінниччині відкрили Алею Слави на честь Захисників бригади «Червона Калина»

Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили Алею Слави на честь Захисників бригади «Червона Калина»

Під час відкриття Алеї поіменно були згадані всі 32 військові, чиї портрети встановлено в Сутисках.

У Сутисках на Вінниччині урочисто відкрили Алею Слави, встановивши 32 портрети героїв, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Цей меморіал, створений на честь воїнів бригади «Червона Калина», став символом пам’яті та пошани до тих, хто віддав своє життя заради свободи та незалежності України.

Як повідомила 14 Штурмова Бригада НГУ «Червона Калина», на урочистій церемонії відкриття Алеї Слави були присутні побратими загиблих героїв, їх рідні та близькі, представники влади та духовенства. Усі зібрались, щоб вшанувати пам'ять 32 військових, чиї портрети тепер прикрашають Алею у Сутисках.

Під час церемонії поіменно згадали кожного з героїв, що захищали Україну. Представники духовенства освятили Алею перед її відкриттям, після чого відбулась хвилина мовчання. На знак трауру та пам’яті у небо були запущені чорні кульки.

Гвардієць бригади «Червона Калина» Владислав, виступаючи на церемонії, наголосив на важливості збереження пам’яті про загиблих героїв.

«Ми завжди пам’ятатимемо імена героїв, які споглядають на нас на цій Алеї. Їх героїзм і мужність були, є і будуть прикладом для всіх українців. На жаль, війна часто забирає найкращих, сильних духом і незламних. Їх імена назавжди вписані на сторінки історії України. Помстимось за кожного!» - сказав Владислав.