На Вінниччині в ДТП загинув бойовий медик

Новини Вінниці / На Вінниччині в ДТП загинув бойовий медик

16 вересня внаслідок ДТП загинув бойовий медик 59-ї бригади Віталій Якимишин.

Віталій Якимишин був не просто військовослужбовцем, а героєм, який з 2014 року служив на передовій у зоні АТО та брав участь в обороні України під час повномасштабного вторгнення 2022 року. Останні пів року він служив бойовим медиком у Покровську, звідки виносив поранених побратимів, рятуючи їх від смерті. Його відвага та професіоналізм були безцінними для багатьох українських військових.

16 вересня Віталій прямував до Жмеринки на похорон свого товариша, однак його подорож трагічно обірвалася. За повідомленням поліції Вінницької області, аварія сталася через те, що 36-річний водій автомобіля Volkswagen не впорався з керуванням і з'їхав у кювет. У результаті ДТП 40-річний Віталій Якимишин загинув на місці від отриманих травм. Водія транспортного засобу госпіталізували до лікарні, де було взято зразки крові для проведення токсикологічної експертизи.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за порушення правил дорожнього руху, яке спричинило смерть людини. За цією статтею водію загрожує до 8 років позбавлення волі. Транспортний засіб поміщено на арешт майданчик, а слідчі продовжують з'ясовувати всі обставини трагедії.

Віталій Якимишин залишиться в пам'яті як людина, яка віддала своє життя заради порятунку інших, і його смерть є великою втратою для всієї України. Щирі співчуття родині та близьким загиблого.