На Вінниччині рятувальники виявили тіла двох потопельників

Новини Вінниці / На Вінниччині рятувальники виявили тіла двох потопельників

За останню добу на Вінниччині рятувальники виявили тіла двох потопельників у різних водоймах області.

Ввечері 24 червня на лінію "101" надійшло повідомлення про виявлення людини без ознак життя в ставку у смт Томашпіль. Рятувальники оперативно виїхали на місце події й за допомогою рятувальної мотузки дістали тіло 69-річного місцевого жителя з водойми. Після цього тіло було передано працівникам Нацполіції, які з'ясовують причину загибелі.

Вже вночі, 25 червня, в селі Серебрія Могилів-Подільської громади на річці Дністер рятувальники за допомогою човна та рятувальної мотузки вилучили з води ще одного потопельника. Причину загибелі в цьому випадку також розслідують правоохоронці.

Як повідомили на сайті ДСНС у Вінницькій області, з початку літа на воді загинуло 13 людей, з них двоє неповнолітні. Рятувальники щоденно закликають жителів області дотримуватись правил безпеки на водних об’єктах.

Рятувальники Вінниччини наголошують на важливості дотримання наступних правил безпеки під час відпочинку біля водойм:

  • Обирайте спеціально відведені місця для купання: Плавання у невідомих або не облаштованих місцях може бути небезпечним.
  • Уникайте купання в обідню пору: Сонце найбільш активне в обідні години, що може призвести до перегріву та теплового удару.
  • Не купайтеся напідпитку: Алкоголь знижує реакцію та координацію, що може призвести до нещасного випадку.
  • Не запливайте далеко: Якщо ви не впевнені у своїх силах, не ризикуйте запливати на велику відстань від берега.
  • Доглядайте за дітьми: Не допускайте, щоб діти заходили у воду без нагляду дорослих.

Ці прості правила можуть зберегти життя і здоров'я, запобігаючи трагедіям, подібним до тих, що сталися на Вінниччині. Рятувальники продовжують наголошувати на необхідності дотримання заходів безпеки під час відпочинку на воді.