На Вінниччині чоловік вбив односельця, а тіло намагався спалити

Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік вбив односельця, а тіло намагався спалити

Суд виніс вирок жителю Ямпільської територіальної громади, який у січні 2024 року вбив свого односельця та намагався спалити тіло, щоб приховати сліди злочину.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінниччини, інцидент стався 14 січня 2024 року. Жінка зателефонувала на 102 та розповіла, що її 40-річний родич зізнався у вбивстві односельця та попросив викликати поліцію. Співробітники слідчо-оперативної групи, прибувши на місце події, виявили частково обгоріле тіло загиблого.

Розслідування показало, що під час розпивання спиртних напоїв у спільного знайомого між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку. У результаті 42-річний потерпілий отримав смертельні тілесні ушкодження. Щоб приховати сліди злочину та уникнути відповідальності, злочинець відтягнув тіло до двору чужого помешкання та підпалив його.

Суд врахував, що обвинувачений раніше неодноразово був судимий та відбував покарання з 2017 по 2023 роки. Після звільнення з місць позбавлення волі він через невеликий проміжок часу знову вчинив особливо тяжкий злочин. На підставі зібраних слідством доказів, суд першої інстанції визнав фігуранта винним у скоєнні злочину, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Вирок передбачає 13 років позбавлення волі. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні та підтримання публічного обвинувачення здійснювала Вінницька обласна прокуратура.