На Вінниччині чоловік «консервував» вдома канабіс

Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік «консервував» вдома канабіс

У Тульчинському районі поліція виявила приватне домоволодіння, де господар незаконно зберігав наркотичні речовини.

17 липня правоохоронці провели санкціонований обшук у приватному будинку 56-річного жителя Тульчинського району. У результаті обшуку поліцейські виявили та вилучили банки з речовиною, схожою на канабіс, а також мішок макової соломи вагою близько 5 кг. Всі вилучені речовини направили на експертизу для підтвердження їхньої природи.

Відділ комунікації поліції Вінниччини повідомив, що фігурант неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. На цей раз він зберігав заборонені речовини у своєму домоволодінні, наче "консервуючи" їх для подальшого використання.

Розслідування проводять слідчі відділення поліції № 2 Тульчинського районного відділу у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Санкція статті передбачає від штрафу до обмеження волі на строк до п’яти років.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру. Поліція закликає громадян бути пильними та повідомляти про підозрілі дії своїх сусідів або знайомих, щоб допомогти у боротьбі з незаконним обігом наркотиків.