На Вінниччині бізнесмен доставив у заклади освіти дрова, на яких хотів «зекономити» 230 тисяч

Новини Вінниці / На Вінниччині бізнесмен доставив у заклади освіти дрова, на яких хотів «зекономити» 230 тисяч

Втручання прокуратури призвело до усунення порушень.

В ході моніторингу виконання бюджетних договорів Жмеринська окружна прокуратура виявила факт порушення інтересів Барської міської громади. Як повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури, у 2023 році між відділом освіти Барської міської ради та підприємцем були укладені договори на поставку деревини для місцевих навчальних закладів на суму 2,6 млн грн.

Проте, після укладання первинних договорів, замовник і постачальник уклали додаткові угоди, якими зменшили кількість поставлених дров, завищивши таким чином ціну на товар. Це призвело до перевитрат місцевого бюджету на суму понад 230 тисяч гривень.

З метою захисту інтересів громади прокуратура подала до Господарського суду Вінницької області позовні заяви про визнання додаткових угод недійсними та стягнення з підприємця безпідставно отриманих коштів. У ході судового розгляду відповідач добровільно усунув порушення, доставивши в навчальні заклади дрова на суму 230 тисяч гривень, як це було передбачено первинними договорами.

Завдяки втручанню прокуратури та поданим позовним заявам, порушення були усунуті, а кошти, витрачені з місцевого бюджету, повернуті у вигляді додаткової поставки деревини.